Pizza med røkt ørret og tomat
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Pizza er en favoritt i mange hjem, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften med røkt ørret neste gang? Den passer både til middag og som helgekos.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
200 g røkt ørret
Pizzabunn
2,5 dl vann
¼ gjær
2 ss olje
½ ts salt
½ ts sukker
Ca. 5 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel, fin
Pizzafyll
3 stk tomat
½ stk rødløk
1,5 dl crème fraîche
1 ts oregano
½ ts salt
¼ ts pepper
100 g mozzarella, revet
Fremgangsmåte:
Pizzabunn
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt, sukker og mel.
- Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.
Pizzafyll
- Skjær røkt ørret i tynne strimler.
- Vask tomat og skjær i tynne skiver.
- Vask og rens rødløk og skjær i tynne ringer.
- Del pizzabunnen i porsjonspizzaer, og legg på et stekebrett med bakepapir.
- Smør på et jevnt lag med crème fraîche, og legg på tomatskiver og rødløk.
- Dryss med litt oregano, salt og pepper.
- Dryss over ost og stek midt i stekeovnen til bunnen er gjennomstekt og osten begynner å smelte, ca. 10–15 minutter.
- Legg på ørretstrimler og server.
Tips: Du kan også lage en stor pizza i stedet for mange små.
Allergener: Fisk, Melk, Gluten (hvete)