Panert torsk med potetmos
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g torskefilet, uten skinn og bein
3 ss hvetemel
1 ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 dl griljermel
2 ss margarin, flytende
Potetmos
8 stk potet
2 ss margarin, flytende
2,5 dl melk
½ ts salt
¼ ts pepper
Tilbehør
½ stk agurk
1 stk sitron
1 dl lettrømme
Framgangsmåte
- Del torsken i like store stykker.
- Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
- Pisk sammen egg i en annen vid skål.
- Ha griljermelet i en tredje vid skål.
- Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
- Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.
Potetmos
- Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
- Hell fra kokevannet og damp potetene.
- Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
- Varm opp potetmosen.
- Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.
- Del sitron i båter.
Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.
Allergener: Fisk, Gluten (hvete, bygg rug), Melk *Griljermel inneholder bygg, rug og hvete.