Pad thai med laks
Pad thai er en thailandsk nuddelwok-rett med friske ingredienser som gir mye smak og tekstur. Prøv Begby skoles vri på denne retten, med fisk i hovedrollen.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
300 g laks
180 g risnudler
1 lime
2 chili
2 ts sesamolje
1 hvitløkfedd
2-3 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1 bunt frisk koriander
1 vårløk
2 sjalottløk
3 ss olje
2 ss smør
2 egg
1/2 pose bønnespirer
2 gulrøtter
en håndfull peanøtter
Fremgangsmåte
- Start først med å lage sausen. Bland sammen limesaft, chili, sukker, sesamolje og fiskesaus i et glass med lokk.
- Hakk og del opp grønnsaker og urtene. Hakk også opp peanøtter. Visp eggene sammen i en bolle.
- Finn frem en dyp gryte, gjerne en jerngryte eller en wok-panne. Sett gryten eller woken på middels varme.
- Skjær laksen i tynne skiver, finhakk sjalottløken og hvitløken. Stek fisken i varm olje, tilsett sjarlottløk og hvitløk i gryten. Stek i et par minutter, til bitene er gyldne og fine.
- Kok opp nudlene. Hell vannet av nudlene, og sjekk at de er så myke at de er spiseklare.
- Tilsett de strimlede grønnsakene, bønnespirene, koriander, gulerot og vårløken i woken sammen med fisken.
- La det bli gjennomvarmt, og påse at grønnsakene blir møre. Ha i de piskede eggene.
- Tilsett nudlene, og skyv dem rundt i eggene så de stivner og setter seg på nudlene.
- Tilsett sausen og bland godt sammen.
- Server med litt ekstra limebåter til og koriander på toppen.
- På bordet ved servering kan man sette frem lime, fiskesaus, soyasaus og sesamolje så kan alle smake til etter sine egne ønsker og behov.