Ovnsbakt torsk med pesto
Foto: Esten Borgos
Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.
Foto: Esten Borgos
Ingredienser
Porsjoner
For 4 porsjoner (familie):
700 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
1 fedd hvitløk
½ stk brokkoli
2 stk paprika, rød
½ terning grønnsaksbuljong
3 dl vann
2 ss olivenolje
½ stk sitron
4 ts pesto
salt og pepper
aluminiumsfolie
Tilbehør
fullkornsris
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
- Vask, rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver.
- Vask og rens brokkoli og paprika.
- Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
- Løs opp buljongterning i vannet.
- Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.
- Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
- Legg torskestykkene over grønnsakene.
- Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.
- Dekk formen med aluminiumsfolie.
- Stek retten midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til fisken er ferdig.
Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.
Allergener: Nøtter (cashew), Melk, Egg, Selleri *Grønnsaksbuljong kan inneholde selleri, noe buljong kan også inneholde gluten (hvete), egg, fisk, soyabønner, melk.