Ovnsbakt torsk
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Torsk med gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. Prøv denne oppskriften med ris som tilbehør, til variasjon fra den kokte poteten.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
500 g torskefilet, uten skinn og bein
2 stk gulrot
2 stilker selleri
½ stk purre
1 ss margarin, flytende
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts timian, tørket
Saus
2 ss margarin, flytende
3 ss hvetemel
2 dl vann
2 dl matfløte
½ terning fiskebuljong
1 ts salt
100 g revet ost
Tilbehør
ris
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Vask, rens og skjær gulrot, selleri og purre i terninger.
- Kok opp vann, ha i gulrot og kok i 4 minutter.
- Ha i stangselleri og purre, og kok alt i 1 minutt.
- Hell av vannet og legg grønnsakene over i en ildfast form smurt med flytende margarin.
- Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt, pepper og timian.
Saus
- Varm opp flytende margarin i en kasserolle.
- Rør inn hvetemel og spe med vann og matfløte, litt om gangen. Kok opp mellom hver gang du sper.
- Knus buljongterning og ha den i sausen.
- Bland godt og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
- Smak til med salt.
- Hell sausen over fisken og strø osten på toppen.
- Stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.
Allergener: Fisk, Selleri, Melk, Gluten (hvete). Buljong kan inneholde spor av gluten, egg, fisk, soyabønner, melk, selleri.