Ovnsbakt sei med grønne linser
Foto: Alf Bjørgesson

Ovnsbakt sei med grønne linser

Ovnsbakt seifilet med eksotisk smak av garam masala. Grønne linser og frisk yoghurt passer godt med denne ovnsbakte seien.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over olivenolje, og dryss på salt og garam masala.
  • Legg seistykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem på øverste rille i stekeovnen til de er gjennomstekte og lett brune på toppen, ca. 10 minutter.

Linser

  • Kok linsene møre i usaltet vann i ca. 15-20 minutter.
  • Sil kokevannet av.
  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
  • Rør hvitløk og sitron sammen med linsene, og smak til med salt.

Mynteyoghurt

  • Finhakk mynte og bladpersille, og rør inn i yoghurten.

Server den ovnsbakte seien med linser og mynteyogurt ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
700 g seifilet, uten skinn og bein
1 ss olivenolje
2 ts salt
2 ts garam masala

Linser
175 g linser, grønne
1 fedd hvitløk
½ stk sitron
½ ts salt

Mynteyoghurt
1 kvist mynte, frisk
1 kvist bladpersille, frisk
2 dl yoghurt, naturell