Skip to main content

Ovnsbakt sei med grønne linser

Foto: Alf Bjørgesson

Ovnsbakt seifilet med eksotisk smak av garam masala. Grønne linser og frisk yoghurt passer godt med denne ovnsbakte seien.

20-40 min
Enkel
Foto: Alf Bjørgesson

Ingredienser

700 g seifilet, uten skinn og bein
1 ss olivenolje
2 ts salt
2 ts garam masala

Linser
175 g linser, grønne
1 fedd hvitløk
½ stk sitron
½ ts salt

Mynteyoghurt
1 kvist mynte, frisk
1 kvist bladpersille, frisk
2 dl yoghurt, naturell

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Skjær sei i serveringsstykker, drypp over olivenolje, og dryss på salt og garam masala.
  3. Legg seistykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem på øverste rille i stekeovnen til de er gjennomstekte og lett brune på toppen, ca. 10 minutter.

Linser

  1. Kok linsene møre i usaltet vann i ca. 15-20 minutter.
  2. Sil kokevannet av.
  3. Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
  4. Rør hvitløk og sitron sammen med linsene, og smak til med salt.

Mynteyoghurt

  1. Finhakk mynte og bladpersille, og rør inn i yoghurten.

Server den ovnsbakte seien med linser og mynteyogurt ved siden av.

Allergener: Fisk, melk