Ovnsbakt sei med grønne linser
Foto: Alf Bjørgesson
Ovnsbakt seifilet med eksotisk smak av garam masala. Grønne linser og frisk yoghurt passer godt med denne ovnsbakte seien.
20-40 min
Enkel
Foto: Alf Bjørgesson
Ingredienser
Porsjoner
700 g seifilet, uten skinn og bein
1 ss olivenolje
2 ts salt
2 ts garam masala
Linser
175 g linser, grønne
1 fedd hvitløk
½ stk sitron
½ ts salt
Mynteyoghurt
1 kvist mynte, frisk
1 kvist bladpersille, frisk
2 dl yoghurt, naturell
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 225 °C.
- Skjær sei i serveringsstykker, drypp over olivenolje, og dryss på salt og garam masala.
- Legg seistykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem på øverste rille i stekeovnen til de er gjennomstekte og lett brune på toppen, ca. 10 minutter.
Linser
- Kok linsene møre i usaltet vann i ca. 15-20 minutter.
- Sil kokevannet av.
- Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
- Rør hvitløk og sitron sammen med linsene, og smak til med salt.
Mynteyoghurt
- Finhakk mynte og bladpersille, og rør inn i yoghurten.
Server den ovnsbakte seien med linser og mynteyogurt ved siden av.
Allergener: Fisk, melk