Skip to main content

Ovnsbakt lettsaltet torsk med ertepuré og smørsaus

Foto: Studio Dreyer+Hensley

6. klasse på Fernanda Nissen skole har laget denne oppskriften, hvor tradisjonelle ingredienser møter en moderne vri. Denne retten passer både til hverdagskos og som selskapsmat, og er en av finalistene i Kokkesprell 2022.

 
20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

600 g lettsaltet torskefilet
100 g smør
1 bit ingefær
1 vårløk
1 - 2 ss soyasaus
2 hvitløkfedd
¼ rød chili (kan sløyfes)
1 pose frosne erter
2 dl vann
1 liten bunt gressløk
1 sitron
salt

 

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Legg fisken i ildfast form. Bak fisken i ovnen i ca. 15 min.
  2. Brun 80 g smør i en kjele. Ha i finhakket hvitløk, vårløk og ingefær med smøret. Smak til med litt soyasaus.
  3. Kok opp vann og ha i frosne erter. Når vannet begynner å koke igjen med ertene oppi, er de ferdig. Hell ertene i et dørslag, og hell dem tilbake i kasserollen.
  4. Skru ned varmen og ha i resten av smøret. La det smelte. Ha i litt chili, sitronsaft og et hakket fedd hvitløk. Mos ertene med stavmikser.

Server fisken med ertepuré, smørsaus og finhakket gressløk på toppen!

Tips: Server gjerne med stekte potetbåter til.