Ovnsbakt laks med eksotisk vri

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Denne eksotiske oppskriften på ovnsbakt laks og kokosris gikk helt til finalen i Kokkesprell 2021! Den er laget av 9. klasse ved Korgen sentralskole.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

4 laksefileter
1 sitron
salt og pepper
1 rød Chili
1 gul løk
1 ss rapsolje

Kokosris:
1 liten gul løk
2 dl vann
2 ½ dl kokosmelk
½ ts salt
2 dl jasminris

Mangosalat:
1 mango
1 avokado
½ agurk
3 vårløk
½ sitron
1 granateple
50 g cashewnøtter
¼ ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 190° og over- og undervarme.
  2. Start med kokosrisen. Finhakk løken og stek den i olje i en kjele til den blir blank og myk. Hell på kokosmelk og vann og la dette få et oppkok. Tilsett risen og la den koke under lokk i ca. 15 min på middels varme.
  3. Smør en ildfastform med litt olje. Legg i laksefiletene, krydre med salt og pepper, løk skåret i tynne ringer og en finhakket chili. Stek fisken midt i ovnen i 15 minutter.
  4. Skjær opp mango, avokado og agurk i små i terninger og vårløk i smale ringer.
  5. Skjær forsiktig granateplet i fire deler og plukk ut kjernene inni. Bland inn granateplekjerner i salaten og press litt sitronsaft over salaten. Finhakk nøttene og dryss de over salaten til slutt.
  6. Server ovnsbakt laks, mangosalat og kokosrisen sammen på en tallerken og pynt gjerne med frisk koriander.