Ovnsbakt laks med eksotisk vri
Denne eksotiske oppskriften på ovnsbakt laks og kokosris gikk helt til finalen i Kokkesprell 2021! Den er laget av 9. klasse ved Korgen sentralskole.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
4 laksefileter
1 sitron
salt og pepper
1 rød Chili
1 gul løk
1 ss rapsolje
Kokosris:
1 liten gul løk
2 dl vann
2 ½ dl kokosmelk
½ ts salt
2 dl jasminris
Mangosalat:
1 mango
1 avokado
½ agurk
3 vårløk
½ sitron
1 granateple
50 g cashewnøtter
¼ ts salt
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 190° og over- og undervarme.
- Start med kokosrisen. Finhakk løken og stek den i olje i en kjele til den blir blank og myk. Hell på kokosmelk og vann og la dette få et oppkok. Tilsett risen og la den koke under lokk i ca. 15 min på middels varme.
- Smør en ildfastform med litt olje. Legg i laksefiletene, krydre med salt og pepper, løk skåret i tynne ringer og en finhakket chili. Stek fisken midt i ovnen i 15 minutter.
- Skjær opp mango, avokado og agurk i små i terninger og vårløk i smale ringer.
- Skjær forsiktig granateplet i fire deler og plukk ut kjernene inni. Bland inn granateplekjerner i salaten og press litt sitronsaft over salaten. Finhakk nøttene og dryss de over salaten til slutt.
- Server ovnsbakt laks, mangosalat og kokosrisen sammen på en tallerken og pynt gjerne med frisk koriander.