Foto: Simen G. Fangel

Midsund skules rekepizza med pestodressing

Denne pizzaen med reker og spekeskinke er Midsund skules egen fiskefavoritt. Den kom til finalen i Kokkesprell 2018. Serveres med en nydelig pestodressing.

Framgangsmåte

  • Start med pizzabunnen. Sett ovnen på 210° C
  • Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet. Arbeid til en fast glatt deig. Sett til heving i 20 minutter.
  • Når deigen hever kan du starte på pizzasausen.

Pizzasaus

  • Først må en tilsette crème fraîche og rømme, og røre det godt sammen. Så kan en tilsette alt krydderet.
  • Laget med en stor neve kjærlighet!

Pestodressing

  • Bland alle ingrediensene i en bolle.

Pizza

  • Kjevle ut pizzadeigen og legg den på ei stekeplate.
  • Sett pizzabunnen i ovnen i 5 minutter uten noen ting på, samtidig som du steker spekeskinka så den blir sprø og god.
  • Sprøstek spekeskinke i en tørr stekepanne på høy temperatur. Dette går fort – pass på!
  • Fordel pizzasausen jevnt utover deigen, avslutt med mozarellaost på toppen. La pizzaen stå i ovnen på 220 ° C i ca. 10-12 minutter.
  • Når du tar den ut av ovnen, strø reker og stekt spekeskinke over pizzaen.
  • Server pestodressingen som tilbehør.

Nå er pizzaen klar for servering!

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
500 g reker med skall
1 pk revet mozzarellaost
½ ts basilikum
4 skiver spekeskinke
salt og pepper


Pizzabunn
1 pk tørrgjær
4 dl lunkent vann
5 ss olivenolje
½ ts salt
1,2 l hvetemel


Pizzasaus
½ boks crème fraîche
3 ss rømme
2 fedd hvitløk
4 ts timian
1 ts salt
3 ts dill
2 ts rosmarin
2 ts persille
3 ts oregano
1 ½ ts paprikakrydder


Pestodressing
½ boks rømme
½ pose majones
½ glass pesto