Skip to main content

Midsund skules rekepizza med pestodressing

Foto: Simen G. Fangel

Denne pizzaen med reker og spekeskinke er Midsund skules egen fiskefavoritt. Den kom til finalen i Kokkesprell 2018. Serveres med en nydelig pestodressing.

20-40 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

500 g reker med skall
1 pk revet mozzarellaost
½ ts basilikum
4 skiver spekeskinke
salt og pepper


Pizzabunn
1 pk tørrgjær
4 dl lunkent vann
5 ss olivenolje
½ ts salt
1,2 l hvetemel


Pizzasaus
½ boks crème fraîche
3 ss rømme
2 fedd hvitløk
4 ts timian
1 ts salt
3 ts dill
2 ts rosmarin
2 ts persille
3 ts oregano
1 ½ ts paprikakrydder


Pestodressing
½ boks rømme
½ pose majones
½ glass pesto

Framgangsmåte

  1. Start med pizzabunnen. Sett ovnen på 210° C
  2. Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet. Arbeid til en fast glatt deig. Sett til heving i 20 minutter.
  3. Når deigen hever kan du starte på pizzasausen.

Pizzasaus

  1. Først må en tilsette crème fraîche og rømme, og røre det godt sammen. Så kan en tilsette alt krydderet.
  2. Laget med en stor neve kjærlighet!

Pestodressing

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle.

Pizza

  1. Kjevle ut pizzadeigen og legg den på ei stekeplate.
  2. Sett pizzabunnen i ovnen i 5 minutter uten noen ting på, samtidig som du steker spekeskinka så den blir sprø og god.
  3. Sprøstek spekeskinke i en tørr stekepanne på høy temperatur. Dette går fort – pass på!
  4. Fordel pizzasausen jevnt utover deigen, avslutt med mozarellaost på toppen. La pizzaen stå i ovnen på 220 ° C i ca. 10-12 minutter.
  5. Når du tar den ut av ovnen, strø reker og stekt spekeskinke over pizzaen.
  6. Server pestodressingen som tilbehør.

Nå er pizzaen klar for servering!