Skip to main content

Makrell i tomat

Foto: Astrid Hals

Er en av dine lunsjfavoritter makrell i tomat på skiva? Prøv deg på en hjemmelaget variant. Denne kan du også servere som en enkel middag med nykokte poteter og salat ved siden av.

20 min
Veldig enkel
Foto: Astrid Hals

Ingredienser

4 stk makrellfilet
4 ss hvetemel sammalt, fint
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss olje
Tomatlake
0,5 dl eplecidereddik
2 dl hermetiske tomater, grovhakkede
0,5 dl sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør
brød
potet
salat

Framgangsmåte

  1. Vend makrellfiletene i en blanding av sammalt hvetemel, salt og pepper.
  2. Stek dem i olje til de er delikat brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Tomatlake

  1. Rør sammen eplecidereddik, hakkede tomater, sukker, salt og pepper til laken.
  2. Rør til sukkeret er oppløst.
  3. Legg makrellfiletene i et dypt fat og hell tomatlaken over.
  4. La makrellen trekke i kjøleskap til neste dag.

Bruk makrell i tomat som pålegg på brød eller med nykokte poteter og salat.

Tips: Du kan gi tomatlaken en annen smak ved å bruke hakkede tomater med basilikum eller chili.