Maki sushi

Lag din egen hjemmelagde maki sushi på 1-2-3. 

Fremgangsmåte:

1. Skjær fiskefileten i strimler.

2. Vask agurken og del den i to. Fjern innmaten og del agurken i strimler. 

3. Skrell mangoen og del den i passende strimler. 

4. Legg ett ark noritang på en bambusmatte. 

5. Fukt hendene med vann tilsatt litt eddik slik at risen ikke kleber på fingrene.

6. Fordel konkt sushiris utover noritangen. 

7. Unngå å legge ris helt ut til kanten øverst på arket. 

8. Legg sjømat, frisk agurk og mango på risen. 

9. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten. 

10. Klem rullen i bambusmatten slik at den blir jevn og fin. 

11. La rullen ligge i kjøleskapet til alle rullene er ferdige. 

12. Del hver rull i to, del så videre i to og to. Av en rull får du åtte makibiter. 

Server gjerne maki sushi med wasabi, syltet ingefær og soyasaus som tilbehør. 

Allergener: Fisk, Skalldyr, Soya, Gluten (hvete). *Wasabi kan inneholde soya, melk, sennep. 

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner: 

150 g laksefilet uten skinn og bein

10 g reker uten skall

1/2 agurk

1 mango

bambusmatte

6 ark noritang

4 porsjoner kokt sushiris

Tilbehør: 

1 dl soyasaus

2 ts wasabi 

2 ss syltet ingefær