Maki sushi
Foto: Studio Dreyer Hensley
Lag din egen hjemmelagde maki sushi på 1-2-3.
20 min
Medium
Foto: Studio Dreyer Hensley
Ingredienser
Porsjoner
150 g laksefilet uten skinn og bein
10 g reker uten skall
1/2 agurk
1 mango
1 avokado
bambusmatte
6 ark noritang
4 porsjoner kokt sushiris
Ristet sesamfrø (kan sløyfes)
Tilbehør:
1 dl soyasaus
2 ts wasabi
2 ss syltet ingefær
Fremgangsmåte:
- Finn frem en bambusmatte og kle den med plastfolie.
- Skjær fiskefileten i strimler.
- Vask agurken og del den i to. Fjern innmaten og del agurken i strimler.
- Skrell mango og avokado, og del dem i passende strimler.
- Legg ett ark noritang på en bambusmatte.
- Fukt hendene med vann tilsatt litt eddik slik at risen ikke kleber på fingrene.
- Fordel kokt sushiris utover noritangen.
- Unngå å legge ris helt ut til kanten øverst på arket. Hvis du ønsker risen på utsiden av rullen, kan du strø litt sesamfrø over risen og snu forsiktig på norien slik at risen ligger ned mot bambusmatten.
- Legg sjømat, frisk agurk og mango eller avokado på risen (eller norien hvis du lager omvendt rull).
- Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten.
- Klem rullen i bambusmatten slik at den blir jevn og fin.
- La rullen ligge i kjøleskapet til alle rullene er ferdige.
- Del hver rull i to, del så videre i to og to. Av en rull får du åtte makibiter.
Server gjerne maki sushi med wasabi, syltet ingefær og soyasaus som tilbehør.
Allergener: Fisk, Skalldyr, Soya, Sesamfrø, Gluten (hvete). *Wasabi kan inneholde soya, melk, sennep.