Lysheim skoles fiskenuggets med rotfrukter
Foto: Patrick Sagen
Gjør laksen sprø og god slik som Lysheim skole har gjort i denne oppskriften. Serveres med deilige rotfrukter og guacamole.
20-40 min
Enkel
Foto: Patrick Sagen
Ingredienser
Porsjoner
500 g laksefilet
1 stk egg
1 dl sesamfrø
salt og hvit pepper
rapsolje
trespyd
Stekte rotfrukter
2 stk pastinakk
2 stk gulrot
4 stk potet
1 kvast timian, frisk
rapsolje
salt og pepper
Guacamole
1 stk avokado
½ stk lime
1 fedd hvitløk
2 ts rømme
salt og pepper
Framgangsmåte
- Finn frem alle ingredienser.
- Skjær fisken i terninger eller ønsket form, og dryss på salt og hvit pepper.
- Vend først lakseterningene i lett sammenvispet egg og deretter i sesamfrø.
- Varm opp en stekepanne med litt olje, og stek lakseterningene 4-5 minutter. Vend dem underveis, slik at de blir stekt på alle kanter.
- Tre dem på spyd og server med rotgrønnsaker og guacamole.
Stekte rotfrukter
- Finn frem alle ingredienser.
- Sett ovnen på 225 °C.
- Skrell rotfruktene og skjær dem i staver.
- Fordel dem på et stekebrett, og ringle over litt rapsolje.
- Dryss på salt og pepper.
- Sett dem inn i ovnen i ca. 25 minutter.
- Dryss på frisk timian rett før servering.
Guacamole
- Finn frem alle ingrediensene.
- Del avokadoen i to, og fjern steinen og skallet.
- Mos avokadoen med en gaffel.
- Finhakk hvitløk.
- Bland sammen most avokado, hvitløk, limesaft og rømme.
- Smak til med salt og pepper.
Serveres straks.