Lunsjsalat med laks
Salat er ypperlig som et måltid i seg selv. Denne nydelige salaten med laks er lett å lage og lett å like.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet, skinn og beinfri
½ ts salt
pepper
2 ss olje/flytende margarin
Salat:
4 egg
1 hjertesalat
2 avokado
1 agurk
½ sitron
100 g parmesan
Krutonger
Dressing:
3 dl kesam/lettrømme
1 ss sukker
Gressløk
Fremgangsmåte:
- Start med dressingen, bland sammen rømme, sitronsaft og sukker. Rør godt. Tilsett finhakket gressløk. La dressingen trekke til servering.
- Kok eggene i 7 min.
- Krydre laksefiletene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne og stek fisken i noen minutter på hver side, legg til side.
- Vask og grovhakk salaten, rens og del avokado i terninger. Del agurken i to på langs. Skrap ut frøene og skjær agurken i tynne skiver på skrå. Bland sammen i en bolle med krutonger, sitronsaft, parmesan i skiver, salt og pepper.
- Legg salaten over på serveringsfat og topp med laks og egg.
- Server med dressing og sitronbåter
Tips: krutonger kan kjøpes ferdig, eller enkelt lages selv for å bruke opp gammelt brød. Del brød i terninger og stek i panne, gjerne sammen med et hvitløksfedd.
Tips: kan varieres med varmrøkt peppermakrell