Skip to main content

Lunsjsalat med laks

Salat er ypperlig som et måltid i seg selv. Denne nydelige salaten med laks er lett å lage og lett å like.

20-40 min
Enkel

Ingredienser

400 g laksefilet, skinn og beinfri

½ ts salt

pepper

2 ss olje/flytende margarin

Salat:

4 egg

1 hjertesalat

2 avokado

1 agurk

½ sitron

100 g parmesan

Krutonger

Dressing: 

3 dl kesam/lettrømme 

1 ss sukker

Gressløk

Fremgangsmåte:

  1. Start med dressingen, bland sammen rømme, sitronsaft og sukker. Rør godt. Tilsett finhakket gressløk. La dressingen trekke til servering.
  2. Kok eggene i 7 min.
  3. Krydre laksefiletene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne og stek fisken i noen minutter på hver side, legg til side. 
  4. Vask og grovhakk salaten, rens og del avokado i terninger. Del agurken i to på langs. Skrap ut frøene og skjær agurken i tynne skiver på skrå. Bland sammen i en bolle med krutonger, sitronsaft, parmesan i skiver, salt og pepper.
  5. Legg salaten over på serveringsfat og topp med laks og egg.  
  6. Server med dressing og sitronbåter

Tips: krutonger kan kjøpes ferdig, eller enkelt lages selv for å bruke opp gammelt brød. Del brød i terninger og stek i panne, gjerne sammen med et hvitløksfedd.

Tips: kan varieres med varmrøkt peppermakrell