Lun pastasalat med laks
Studio Dreyer+Hensley
En lettvint pastasalat med laks og pesto som også er fin å ha med seg på tur.
20-40 min
Enkel
Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
For 10 barneporsjoner:
600 g laksefilet
1 spiss paprika
1 pk. sukkererter, kokt*
3 vårløk
1 liten boks mais
250 g pastaskruer, gjerne fullkorn
3 ss tomatpesto
1,5 dl kesam/gresk yoghurt (lett creme fraiche)
Salt og pepper
Olje til steking
Fremgangsmåte
- Del laksen i små terninger, dryss på litt salt og pepper.
- Stek laksen på en steketakke, bålwok, eller i flere omganger i stekepannen til stormkjøkkenet. Vend fisken forsiktig, slik at den ikke går i stykker.
- Del paprika og sukkererter i små terninger. Skjær vårløken i tynne ringer.
- Bland paprika, sukkererter, vårløk, mais, kokt pasta og laks.
- Bland pesto og kesam, ha det i bollen med laks, pasta og grønnsaker.
- Bland forsiktig, slik at både pasta og fisk holder seg hel og delikat.
Anbefalte forberedelser:
• Koke pasta
• Rense og dele opp paprika, sukkererter i små terninger
• Skjære vårløk i ringer
Utstyr: Skjærebrett, kniv, steketakke, bålwok
Varmekilde: Grill, bål eller stormkjøkken
Allergener: Fisk, melk, gluten (hvete) *Tomatpesto kan innholde egg, nøtter og melk
*Sukkererter som er importert fra land utenfor EU skal forvelles før bruk.