Studio Dreyer-Hensley

Lilleborg skoles torskesuppe

Lilleborg skole i Oslo gikk helt til finalen i Kokkesprell 2019 med denne gode fiskesuppen, som inneholder spennende smaker som chili og ingefær. 

Skrell og skjær grønnsakene i fine strimler.

Fres finhakket ingefær sammen med fennikel, vårløk og gulrot i litt olje i en kjele. Tilsett fiskebuljong og gi et oppkok. Tilsett fløte og varm opp.

Tilsett biter (kuttet i store terninger) av torsk sammen med grønnsakene og chili før du lar fiskesuppen småputre i ca. 5 minutter.

Smak til suppen med salt, pepper og en halv sitron. Tilsett rekene, de skal kun bli varme – ikke koke!

Legg så opp på tallerken og dryss godt med dill over ved servering.

Ingredienser

  • x 4

800 g torskefilet
100 g reker
1 dl fiskebuljong (vann + 1 terning)
6 dl fløte
En bit fersk ingefær
frisk dill
3 ss olivenolje
1 fennikel
2 vårløk
7 små gulerøtter
½ sitron
½ rød chili