Skip to main content

Lilleborg skoles torskesuppe

Studio Dreyer-Hensley

Lilleborg skole i Oslo gikk helt til finalen i Kokkesprell 2019 med denne gode fiskesuppen, som inneholder spennende smaker som chili og ingefær. 

20 min
Enkel
Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

800 g torskefilet
100 g reker
1 dl fiskebuljong (vann + 1 terning)
6 dl fløte
En bit fersk ingefær
frisk dill
3 ss olivenolje
1 fennikel
2 vårløk
7 små gulerøtter
½ sitron
½ rød chili

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og skjær grønnsakene i fine strimler.
  2. Fres finhakket ingefær sammen med fennikel, vårløk og gulrot i litt olje i en kjele. Tilsett fiskebuljong og gi et oppkok. Tilsett fløte og varm opp.
  3. Tilsett biter (kuttet i store terninger) av torsk sammen med grønnsakene og chili før du lar fiskesuppen småputre i ca. 5 minutter.
  4. Smak til suppen med salt, pepper og en halv sitron. Tilsett rekene, de skal kun bli varme – ikke koke!
  5. Legg så opp på tallerken og dryss godt med dill over ved servering.

Allergener: Fisk, skalldyr, melk. *Buljong kan inneholde spor av fisk, gluten, egg, soyabønner, melk, selleri.