Lilleborg skoles torskesuppe
Studio Dreyer-Hensley
Lilleborg skole i Oslo gikk helt til finalen i Kokkesprell 2019 med denne gode fiskesuppen, som inneholder spennende smaker som chili og ingefær.
20 min
Enkel
Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
800 g torskefilet
100 g reker
1 dl fiskebuljong (vann + 1 terning)
6 dl fløte
En bit fersk ingefær
frisk dill
3 ss olivenolje
1 fennikel
2 vårløk
7 små gulerøtter
½ sitron
½ rød chili
Fremgangsmåte:
- Skrell og skjær grønnsakene i fine strimler.
- Fres finhakket ingefær sammen med fennikel, vårløk og gulrot i litt olje i en kjele. Tilsett fiskebuljong og gi et oppkok. Tilsett fløte og varm opp.
- Tilsett biter (kuttet i store terninger) av torsk sammen med grønnsakene og chili før du lar fiskesuppen småputre i ca. 5 minutter.
- Smak til suppen med salt, pepper og en halv sitron. Tilsett rekene, de skal kun bli varme – ikke koke!
- Legg så opp på tallerken og dryss godt med dill over ved servering.
Allergener: Fisk, skalldyr, melk. *Buljong kan inneholde spor av fisk, gluten, egg, soyabønner, melk, selleri.