Skip to main content

Lettvint fiskesuppe

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på lettvint fiskesuppe er superenkel å lage til mange og smaker utrolig godt. I tillegg til torsk kan man tilsette reker like før servering.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g torskefilet
2 stk potet
¼ stk sellerirot
1 stk løk, gul
2 stk gulrot
3 ss olje
1 terning fiskebuljong
8 dl vann
1,5 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sitronsaft
2 ss gressløk

Tilbehør

brød, grovt

Framgangsmåte:

  1. Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig og del fisken i små terninger.
  2. Vask og skrell potet og sellerirot, og skjer i små terninger.
  3. Rens og finhakk løk.
  4. Vask og skrell gulrot, og skjær i tynne strimler.
  5. Ha olje i en kasserolle og surr potet, sellerirot og løk i 2-3 minutter.
  6. Rør ut buljongterningen i litt av vannet og ha buljongen i kasserollen.
  7. La alt koke i 10-15 minutter til potetene er møre.
  8. Ha i gulrot og matfløte, og gi suppen et nytt oppkok.
  9. Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3-4 minutter.
  10. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Om du synes suppen er for tykk, kan du tilsette litt vann.

Dryss gressløk over suppen og server med grovt brød.

Tips: Ha gjerne reker i suppen like før servering.