Skip to main content

Lettvint fiskesuppe

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på lettvint fiskesuppe er superenkel å lage til mange og smaker utrolig godt. I tillegg til torsk kan man tilsette reker like før servering.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g torskefilet eller den fisken du foretrekker
2 stk potet
¼ stk sellerirot
1 stk løk, gul
2 stk gulrot
3 ss olje
1 terning fiskebuljong
8 dl vann
1,5 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sitronsaft
2 ss gressløk

Tilbehør

brød, grovt

Framgangsmåte:

  1. Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig og del fisken i små terninger.
  2. Vask og skrell potet og sellerirot, og skjer i små terninger.
  3. Rens og finhakk løk.
  4. Vask og skrell gulrot, og skjær i tynne strimler.
  5. Ha olje i en kasserolle og surr potet, sellerirot og løk i 2-3 minutter.
  6. Rør ut buljongterningen i litt av vannet og ha buljongen i kasserollen.
  7. La alt koke i 10-15 minutter til potetene er møre.
  8. Ha i gulrot og matfløte, og gi suppen et nytt oppkok.
  9. Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3-4 minutter.
  10. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Om du synes suppen er for tykk, kan du tilsette litt vann.

Dryss gressløk over suppen og server med grovt brød.

Tips: Ha gjerne reker i suppen like før servering.

Grafisk ikon av fisk

Visste du at...

du kan bruke akkurat den fisken du har tilgjengelig, selv om oppskriften foreslår én bestemt type? Både fersk og frossen fisk er like næringsrike, og det går helt fint å velge en rimeligere variant. Fet fisk som laks og ørret gir deg viktige omega-3-fettsyrer, mens mange magre fiskeslag er en super kilde til jod. Variasjon er ikke bare bra for kroppen, det gir også spennende smaker på tallerkenen!