Lettvint fiskesuppe
Denne oppskriften på lettvint fiskesuppe er superenkel å lage til mange og smaker utrolig godt. I tillegg til torsk kan man tilsette reker like før servering.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g torskefilet
2 stk potet
¼ stk sellerirot
1 stk løk, gul
2 stk gulrot
3 ss olje
1 terning fiskebuljong
8 dl vann
1,5 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sitronsaft
2 ss gressløk
Tilbehør
brød, grovt
Framgangsmåte:
- Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig og del fisken i små terninger.
- Vask og skrell potet og sellerirot, og skjer i små terninger.
- Rens og finhakk løk.
- Vask og skrell gulrot, og skjær i tynne strimler.
- Ha olje i en kasserolle og surr potet, sellerirot og løk i 2-3 minutter.
- Rør ut buljongterningen i litt av vannet og ha buljongen i kasserollen.
- La alt koke i 10-15 minutter til potetene er møre.
- Ha i gulrot og matfløte, og gi suppen et nytt oppkok.
- Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3-4 minutter.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Om du synes suppen er for tykk, kan du tilsette litt vann.
Dryss gressløk over suppen og server med grovt brød.
Tips: Ha gjerne reker i suppen like før servering.