Lakse-wonton i suppe
Wonton er dumplings som stammer fra det kinesiske kjøkkenet. 6. klasse på Kyrkjevollen skole har laget en spennende sjømat-vri på denne populære retten, servert i rykende varm suppe. Retten ble stemt til Folkets favoritt i Kokkesprell 2022.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
Wonton:
30 wonton-plater (tines i kjøleskap)
300 g laks
100 g reker
1 ts revet ingefær
2 vårløk
1 egg
1 ts østerssaus
1 ts sesamolje
2 ts soyasaus
hvit pepper
salt
Suppe:
1 l kyllingkraft (1 l vann og 2 beger kyllingfond)
1 løk
2 hvitløkfedd
1 liten bit ingefær
1 ss soyasaus
2 ts fiskesaus
1 ts sesamolje
2 vårløk
Salt
Sukker
Til servering:
Frisk koriander
Rød chili
Fremgangsmåte:
Wonton:
- Kutt laksen i veldig små biter, gjerne med en stavmikser. Legg fyllet i en arbeidsbolle. Grovhakk rekene og ha dette i sammen med den finkuttede laksen..
- Skrell og riv ingefær og finhakk vårløk og legg det sammen med sjømatblandingen.
- Tilsett resten av ingrediensene og rør godt rundt til du får en klissete og fast masse. (Viktig med riktig konsistens til koking senere). Dekk til bollen med plast og sett i kjøleskapet til wontonene skal lages.
- Finn frem wonton-platene (hold dem alltid under fuktig håndkle når de er tatt ut for bruk) og en bolle med vann, og legg platene på et stekebrett med bakepapir.
- Legg en toppet teskje med fyll i midten av “papiret”.
- Dypp fingrene i litt vann og smør ytterst på kanten på spissen fra deg. Brett pent deigen sammen så kantene treffer hverandre som en trekant. Vær nøye med å klemme ut all luft for å unngå luftbobler inni “puten”. Ta litt vann på den ene spissen (venstre eller høyre) og brett spissene mot hverandre.
Suppe:
- Skrell og finhakk hvitløk og løk. Riv ingefær og finsnitt vårløk.
- Kok opp 1 l vann. Når vannet koker, tilsett kyllingfonden og rør rundt. (Eventuelt kan du koke opp 1 l kyllingkraft)
- Tilsett løk, hvitløk, ingefær, soyasaus, fiskesaus og sesamolje. La alt småkoke i 15 minutter. Husk å røre underveis. Smak til med salt og sukker.
- Kok opp ei separat gryte med 1,5 l vann. Når vannet koker legges wontonene forsiktig i vannet. La de koke i 3 - 4 minutter og flytt over i suppa ved hjelp av fiskeøse.
- Ha i vårløken sammen med wontonene og la alt småkoke videre i 4 minutter.
Hell oppi små skåler og server med finhakket rød chili og frisk koriander.