Skip to main content

Laksetaco

Foto: Jim Hensley

Taco er blitt en fredagstradisjon for flere, men hva med litt variasjon? Prøv laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt.

20 min
Enkel
Foto: Jim Hensley

Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein
½ stk løk
2 ss margarin, flytende
7 ss tacokrydder
1 dl vann
1 glass tacosaus
8 stk tacotubs

Tilbehør
½ stk salat
½ stk løk
½ stk paprika
2 stk tomat
1 stk agurk
1 dl mais
100 g ost, revet
3 dl lettrømme
2 dl tacosaus

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 125 °C eller temperaturen som står på pakken med tacotubs.
  2. Skjær laksen i terninger.
  3. Rens og finhakk løk.
  4. Stek lakseterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.
  5. Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet.
  6. Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok.
  7. Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.
  8. Varm tacotubs i stekeovnen rett før servering, slik det står på pakken.


Tilbehør

  1. Vask og rens issalat, løk og paprika, og skjær dem i tynne strimler.
  2. Vask og skjær agurk og tomat i biter.
  3. Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering.

Fyll varme tacotubs med grønnsaker, ost og laks, og server med rømme og tacosaus.

Tips: Du kan variere ved å bruke tacoskjell eller tortillas.

Allergener: Fisk, Melk