Laksetaco
Taco er blitt en fredagstradisjon for flere, men hva med litt variasjon? Prøv laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
500 g laksefilet, uten skinn og bein
½ stk løk
2 ss margarin, flytende
7 ss tacokrydder
1 dl vann
1 glass tacosaus
8 stk tacotubs
Tilbehør
½ stk salat
½ stk løk
½ stk paprika
2 stk tomat
1 stk agurk
1 dl mais
100 g ost, revet
3 dl lettrømme
2 dl tacosaus
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 125 °C eller temperaturen som står på pakken med tacotubs.
- Skjær laksen i terninger.
- Rens og finhakk løk.
- Stek lakseterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.
- Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet.
- Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok.
- Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.
- Varm tacotubs i stekeovnen rett før servering, slik det står på pakken.
Tilbehør
- Vask og rens issalat, løk og paprika, og skjær dem i tynne strimler.
- Vask og skjær agurk og tomat i biter.
- Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering.
Fyll varme tacotubs med grønnsaker, ost og laks, og server med rømme og tacosaus.
Tips: Du kan variere ved å bruke tacoskjell eller tortillas.
Allergener: Fisk, Melk