Skip to main content

Smestads lakserull

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Denne spennende oppskriften på vårruller med laks og reker var en favoritt blant juryen og vant oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2021. Retten er laget av 6. klasse ved Smestad skole.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

400 g laksefilet
50 g reker
2 porsjoner kokt jasminris
1 mango
2 gulrøtter
1 løk
2 ss olje
1 pk vårrullpapir
1 fl sweet chilisaus

Salat
grønn salat
1 vårløk
1 avokado

Fremgangsmåte:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Stek laksen i 2 ss olje, hakk den opp underveis så det blir små biter. Skrell rekene og del de i mindre biter. Skrell og kutt grønnsakene i smale strimler.
  3. Plasser innholdet i skåler og fyll litt fra hver skål på hjørnet på vårrullpapiret. Rull sammen som en vårrull.
  4. Pensle vårrullene med olje og stek i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
  5. Server med sweet chilisaus, finstrimlet grønn salat, vårløkringer, avokadoterninger og eventuelt ekstra ris ved siden av.