Smestads lakserull
Denne spennende oppskriften på vårruller med laks og reker var en favoritt blant juryen og vant oppskriftskonkurransen Kokkesprell 2021. Retten er laget av 6. klasse ved Smestad skole.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet
50 g reker
2 porsjoner kokt jasminris
1 mango
2 gulrøtter
1 løk
2 ss olje
1 pk vårrullpapir
1 fl sweet chilisaus
Salat
grønn salat
1 vårløk
1 avokado
Fremgangsmåte:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Stek laksen i 2 ss olje, hakk den opp underveis så det blir små biter. Skrell rekene og del de i mindre biter. Skrell og kutt grønnsakene i smale strimler.
- Plasser innholdet i skåler og fyll litt fra hver skål på hjørnet på vårrullpapiret. Rull sammen som en vårrull.
- Pensle vårrullene med olje og stek i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
- Server med sweet chilisaus, finstrimlet grønn salat, vårløkringer, avokadoterninger og eventuelt ekstra ris ved siden av.