Skip to main content

Lakseburger i pitabrød med salat

Foto: Studio Dreyer-Hensley

En hjemmelaget fiskeburger er alltid en slager. Fiskeburger av laks i pitabrød med salat og hjemmelaget Thousand Island-dressing er noe ingen kan si nei til.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 kvist persille, frisk
1 ts salt
1 stk egg
0,5 dl melk
1 ss potetmel
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende

Thousand Island dressing
½ stk rødløk
1 stk tomat
2 skiver sylteagurk
4 stilker gressløk
4 ss lettmajones
4 ss lettrømme
¼ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør
4 stk grove pitabrød
2 stk tomat
1 stk rødløk
½ stk salathode
sylteagurk

Framgangsmåte

  1. Skjær laksefileten i terninger.
  2. Rens, vask og grovhakk persille.
  3. Ha lakseterningene i en foodprosessor.
  4. Tilsett salt og kjør sammen i noen sekunder.
  5. Tilsett egg og kjør sammen i noen sekunder.
  6. Ha i melk, potetmel, pepper og persille, og kjør sammen til en jevn farse.
  7. Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  8. Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2–3 minutter på hver side.
  9. Thousand Island dressing
  10. Vask og rens rødløk og tomat.
  11. Finhakk rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.
  12. Bland sammen majones og lettrømme, og smak til med salt og pepper.
  13. Bland inn finhakket rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.

Tilbehør

  1. Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
  2. Vask og rens tomat og rødløk, og skjær dem i skiver.
  3. Vask og rens salaten.

Legg en lakseburger i et pitabrød sammen med tomat, rødløk, salatblader og sylteagurk, og ha litt dressing over.

Allergener: Fisk, egg, melk, gluten (hvete).