Lakseburger i pitabrød med salat
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Lakseburger i pitabrød med salat

En hjemmelaget fiskeburger er alltid en slager. Fiskeburger av laks i pitabrød med salat og hjemmelaget Thousand Island dressing er noe ingen kan si nei til.

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i terninger.
  • Rens, vask og grovhakk persille.
  • Ha lakseterningene i en foodprosessor.
  • Tilsett salt og kjør sammen i noen sekunder.
  • Tilsett egg og kjør sammen i noen sekunder.
  • Ha i melk, potetmel, pepper og persille, og kjør sammen til en jevn farse.
  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2–3 minutter på hver side.
  • Thousand Island dressing
  • Vask og rens rødløk og tomat.
  • Finhakk rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.
  • Bland sammen majones og lettrømme, og smak til med salt og pepper.
  • Bland inn finhakket rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.

Tilbehør

  • Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
  • Vask og rens tomat og rødløk, og skjær dem i skiver.
  • Vask og rens salaten.

Legg en lakseburger i et pitabrød sammen med tomat, rødløk, salatblader og sylteagurk, og ha litt dressing over.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 kvist persille, frisk
1 ts salt
1 stk egg
0,5 dl melk
1 ss potetmel
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende

Thousand Island dressing
½ stk rødløk
1 stk tomat
2 skiver sylteagurk
4 stilker gressløk
4 ss majones
4 ss lettrømme
¼ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør
4 stk pitabrød
2 stk tomat
1 stk rødløk
½ stk salathode
sylteagurk