Laksagne
Denne oppskriften på lasagne med laks gikk rett til topps og er årets vinner av Kokkesprell 2020! Retten er laget av 9.trinn ved Kjøpsvik skole.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
500 g laksefilet
1 gul løk
2 hvitløkfedd
1 ss olje
2 ss tomatpure
1 dl vann
2 bokser hakkede tomater
1 lite glass grønn pesto
1 dl matfløte
75 g smør
5 ss mel
3 dl melk
1, 5 ts muskat
150 g ost
1 pakke lasagneplater, gjerne ferske
Fersk basilikum (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Kutt løken i små terninger og hvitløken i enda mindre terninger. Fres terningene på panna til de blir blanke. Tilsett tomatpureen og la det putre slik at den bitre smaken til tomatpureen forsvinner. Tilsett vann, hakkede tomater og 6 ts pesto, og la dette småkoke i 5 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og oregano. Tilsett fløten.
- Skjær laksen i små terninger 2 x 2 cm. Ha fisken i tomatsausen.
- Smelt smøret i en middels kjele, tilsett melet og rør til en jevn blanding. Tilsett melk og muskat og la alt koke opp under omrøring. La sausen småkoke i 5 min. Tilsett 100 g av osten litt og litt til du ender opp med en ostesaus.
- Bygg opp lagene vekselsvis med ostesaus, laksesaus og ferske pastaplater i en smurt ildfast form.
- Dryss resten av osten på toppen. Stekes ved 200 grader i 20 - 30 min.
- Server godt brød til.