Skip to main content

Laksagne

Denne oppskriften på lasagne med laks gikk rett til topps og er årets vinner av Kokkesprell 2020! Retten er laget av 9.trinn ved Kjøpsvik skole. 

20-40 min
Enkel

Ingredienser

500 g laksefilet

1 gul løk

2 hvitløkfedd

1 ss olje

2 ss tomatpure

1 dl vann

2 bokser hakkede tomater

1 lite glass grønn pesto

1 dl matfløte

75 g smør

5 ss mel

3 dl melk

1, 5 ts muskat

150 g ost

1 pakke lasagneplater, gjerne ferske

Fersk basilikum (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Kutt løken i små terninger og hvitløken i enda mindre terninger. Fres terningene på panna til de blir blanke. Tilsett tomatpureen og la det putre slik at den bitre smaken til tomatpureen forsvinner. Tilsett vann, hakkede tomater og 6 ts pesto, og la dette småkoke i 5 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og oregano. Tilsett fløten.
  2. Skjær laksen i små terninger 2 x 2 cm. Ha fisken i tomatsausen.
  3. Smelt smøret i en middels kjele, tilsett melet og rør til en jevn blanding. Tilsett melk og muskat og la alt koke opp under omrøring. La sausen småkoke i 5 min. Tilsett 100 g av osten litt og litt til du ender opp med en ostesaus.
  4. Bygg opp lagene vekselsvis med ostesaus, laksesaus og ferske pastaplater i en smurt ildfast form.
  5. Dryss resten av osten på toppen. Stekes ved 200 grader i 20 - 30 min.
  6. Server godt brød til.