Skip to main content

Laks og grønnsaker i ovn

Foto: Studio Dreyer+Hensley

 

Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.

20 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

 

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk rødløk
1 stk paprika, rød
½ stk purre
1 stk gulrot
½ stk squash, grønn
8 stk cherrytomat
3 ss olivenolje
1 knivsodd timian, tørket
1 knivsodd oregano
salt og pepper
aluminiumsfolie

Tilbehør
lettrømme

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær laksen i serveringsstykker.
  3. Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
  4. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.
  5. Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.
  6. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.
  7. Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Server med lettrømme.

Allergener: Fisk, melk.

Tips: Varier grønnsaker og urter etter eget ønske. Prøv gjerne sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.