Foto: Sentralen

Laks og grønnsaker i ovn

Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
  • Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.
  • Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.
  • Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Server med lettrømme.

Tips: Varier grønnsaker og urter etter eget ønske. Prøv gjerne sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk rødløk
1 stk paprika, rød
½ stk purre
1 stk gulrot
½ stk squash, grønn
8 stk cherrytomat
3 ss olivenolje
1 knivsodd timian, tørket
1 knivsodd oregano
salt og pepper
aluminiumsfolie

Tilbehør
lettrømme