Laks og grønnsaker i ovn
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk rødløk
1 stk paprika, rød
½ stk purre
1 stk gulrot
½ stk squash, grønn
8 stk cherrytomat
3 ss olivenolje
1 knivsodd timian, tørket
1 knivsodd oregano
salt og pepper
aluminiumsfolie
Tilbehør
lettrømme
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær laksen i serveringsstykker.
- Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
- Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.
- Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.
- Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.
- Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.
Server med lettrømme.
Allergener: Fisk, melk.
Tips: Varier grønnsaker og urter etter eget ønske. Prøv gjerne sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.