Lade skoles lakseburger med løkringer
Denne lakseburgeren ble stemt fram som Lade skoles favoritt til Fiskesprells oppskriftskonkurranse Kokkesprell. Prøv den neste gang du føler for noe godt!
Ingredienser
450 g laksefilet, uten skinn og bein
½ ts salt
½ ts pepper
1,5 ss kapers
1 fedd hvitløk
1,5 ss gressløk, frisk
1,5 ss persille, frisk
olje
Burgerbrød
1,5 dl melk
2 ss olje
25 g gjær
½ ts salt
1 ts timian
1 dl hvetemel sammalt, fint
2,5 dl hvetemel
egg
Dressing
1,5 dl lettrømme
2 fedd hvitløk
1 ss persille, frisk
1 ss gressløk, frisk
salt og pepper
Løkringer
1 stk løk
170 g hvetemel
40 g potetmel
½ ts bakepulver
1 ts salt
2,5 dl vann
2,5 dl frityrolje
Tilbehør
salat
tomat
Framgangsmåte
Lag gjerne hvitløksdressingen først, la den stå å trekke fram til servering.
Burgerbrød
- Varm melk og olje til 37 °C .
- Rør ut gjær i melken.
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Bland sammen melk og de tørre ingrediensene.
- La deigen heve i ca. 25 minutter.
- Mens deigen hever, sett ovnen på 225 °C.
- Kna opp deigen, del den i fire og form flate boller med 7-8 cm i diameter.
- Etterhev burgerbødene i ca. 30 minutter.
- Pensles med egg før steking.
- Stekes i ovn i ca. 12 minutter.
Lakseburger
- Finhakk laksefileten og legg den i en bolle.
- Rør laks, salt og pepper kraftig sammen.
- Finhakk kapers, hvitløk, gressløk og persille. Blandes sammen med fisken.
- Dypp to skjeer i kaldt vann før du former fire burgerne av farsen.
- Varm oljen i en stekepanne og stek burgerne i en stekepanne til de blir gyldenbrune.
Hvitløksdressing
- Ha rømmen i en liten bolle.
- Finhakk hvitløken, gressløk og persille.
- Ha i hvitløken og resten av ingrediensene, bland sammen.
- Smak til med salt og pepper. Synes du dressingen er for tykk, ha i 1-2 ss med melk.
Løkringer
- Skrell og kutt løken i ½ cm tykke ringer.
- Legg løkringene i kaldt vann.
- Bland sammen hvetemel, potetmel, bakepulver, salt og vann.
- Vend løkringene i melrøra.
- Varm opp olje i en kasserolle.
- Legg løkringene forsiktig opp i den varme oljen og stek dem. Løkringene er ferdig når de har fått en fin gyllden farge. Legg dem på et kjøkkenpapir slik at oljen renner av.
Server straks.
Allergener: Fisk, melk, gluten (hvetemel), egg