Koreansk BBQ med torsk
K-BBQ er et populært koreansk måltid hvor man tradisjonelt tilbereder maten sammen på grill eller steketakke midt på bordet. Prøv Risum ungdomsskoles herlige versjon med torsk!
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g torskefilet
1 ss olje til steking
Jasminris
Saus:
1 dl soyasaus
2 ss ketchup
½ ts spisskummen
½ ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
½ ts ingefærpulver
1 ss risvineddik
1 ss honning
2 ss brunt sukker
2 ts sriracha
2 dl kyllingbuljong
1 ss maisstivelse
2 ss sesamolje
Garnityr:
2 ss sesamfrø
2 vårløk
1 gulrot
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til sausen i en liten bolle: soyasaus, ketchup, spisskummen, hvitløkspulver, paprika, ingefærpulver, riseddik, honning, brunt sukker og sriracha. Visp for å blande sammen.
- Bland kyllingbuljong og maisenna; visp for å blande og løse opp maisstivelsen.
- Varm olje i en stor stekepanne (gjerne non-stick) over middels varme. Legg torskefileten i pannen og stek i 2 minutter på hver side. Torsken skal ikke være ferdigstekt på dette tidspunktet.
- Tilsett sausen i gryten. Øs sausen over torsken. La fisken koke i sausen i 3 minutter.
- Hell buljong- og maisennablandingen over torsken. Fortsett å steke i 4-6 minutter eller til torsken er gjennomstekt og sausen har tyknet.
- Anrett kokt jasminris i porsjonsboller, legg på fisk og topp med finhakket vårløk, sesamfrø og bånd av høvlet gulrot.