Koreansk BBQ med torsk
Foto: Studio Dreyer+Hensley
K-BBQ er et populært koreansk måltid hvor man tradisjonelt tilbereder maten sammen på grill eller steketakke midt på bordet. Prøv Risum ungdomsskoles herlige versjon med torsk!
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
400 g torskefilet
1 ss olje til steking
Jasminris
Saus:
1 dl soyasaus
2 ss ketchup
½ ts spisskummen
½ ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
½ ts ingefærpulver
1 ss risvineddik
1 ss honning
2 ss brunt sukker
2 ts sriracha
2 dl kyllingbuljong
1 ss maisstivelse
2 ss sesamolje
Garnityr:
2 ss sesamfrø
2 vårløk
1 gulrot
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til sausen i en liten bolle: soyasaus, ketchup, spisskummen, hvitløkspulver, paprika, ingefærpulver, riseddik, honning, brunt sukker og sriracha. Visp for å blande sammen.
- Bland kyllingbuljong og maisenna; visp for å blande og løse opp maisstivelsen.
- Varm olje i en stor stekepanne (gjerne non-stick) over middels varme. Legg torskefileten i pannen og stek i 2 minutter på hver side. Torsken skal ikke være ferdigstekt på dette tidspunktet.
- Tilsett sausen i gryten. Øs sausen over torsken. La fisken koke i sausen i 3 minutter.
- Hell buljong- og maisennablandingen over torsken. Fortsett å steke i 4-6 minutter eller til torsken er gjennomstekt og sausen har tyknet.
- Anrett kokt jasminris i porsjonsboller, legg på fisk og topp med finhakket vårløk, sesamfrø og bånd av høvlet gulrot.