Kokt torsk med gulrotstuing og bacon
Foto: Astrid Hals
Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien.
20 min
Enkel
Foto: Astrid Hals
Ingredienser
Porsjoner
700 g torskefilet
1 l vann
1 ss salt
100 g bacon
Gulrotstuing
5 stk gulrot
1 ss margarin, flytende
2 ss hvetemel
3 dl lettmelk
½ ts salt
¼ ts pepper, hvit
Tilbehør
potet
Framgangsmåte
- Fjern skinn og bein om nødvendig. Skjær fisken i serveringsstykker.
- Kok opp vann med salt, legg i fisken og gi den et oppkok.
- Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter.
- Stek bacon til det blir sprøtt, i skiver eller terninger.
Gulrotstuing
- Vask, rens og skjær gulrot i terninger.
- Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
- Sil fra kokevannet.
- Lag saus ved å varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk, litt om gangen.
- Rør godt og kok opp mellom hver gang. La sausen småkoke 2-3 minutter.
- Rør inn gulrotterningene og smak til med salt og muskat.
Server den nykokte torsken med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.
Allergener: Fisk, melk, gluten (hvete).