Klippfisk med tomatsaus
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g klippfisk, utvannet og renset
1 l vann
1 terning fiskebuljong*
2 fedd hvitløk
2 stk sitronbåter
1 dl eplejuice
½ ts pepper, hel
Tomatsaus
3 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
¼ stk chili, rød
5 stk tomat, soltørket
1 ts tomatpuré
2 ss olivenolje
12 stk oliven, grønn
4 stilker gressløk
400 g hermetiske tomater, grovhakkede
1 ts honning
½ ts salt
¼ ts pepper
12 stk cherrytomat
Tilbehør
potet
Framgangsmåte
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Hell vannet i en gryte og tilsett buljongterning.
- Rens og skjær hvitløk i små biter.
- Tilsett hvitløk, sitronbåter, eplejuice og hel pepper i gryten.
- Kok opp og la buljongen trekke i 10 minutter.
- Legg fiskestykkene i buljongen, og la dem trekke i ca. 10 minutter.
Tomatsaus
- Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.
- Vask og rens chili.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.
- Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.
- Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.
- Finhakk gressløk.
- Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.
- Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.
- Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.
Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.
Allergener: Fisk, Melk, *Fiskebuljong kan inneholde fisk, gluten, egg, soybønner, melk, selleri.