Klassisk blåskjellgryte
Blåskjell er utrolig godt både for store og små. Prøv denne klassiske blåskjellgryten med pommes frites - Nam!
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
2 kg friske blåskjell
2 dl eplemost/eplejuice
2 hvitløkfedd
4 sjalottløk
2 ss olje/flytende margarin
4 ss frisk kruspersille
2 gulrøtter
2 dl matfløte
Fremgangsmåte
- Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Fres finhakket sjalottløk, gulrot og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og eplemost, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. Dette går fort – ikke la skjellene koke lengre enn de må!
- Tilsett fløten og vend om i gryten med en sleiv slik at alle skjellene får blandet seg med kraften i bunnen av gryta.
- Server med godt brød eller pommes frites.