Skip to main content

Klassisk blåskjellgryte

Blåskjell er utrolig godt både for store og små. Prøv denne klassiske blåskjellgryten med pommes frites - Nam! 

20-40 min
Enkel

Ingredienser

2 kg friske blåskjell

2 dl eplemost/eplejuice

2 hvitløkfedd

4 sjalottløk

2 ss olje/flytende margarin

4 ss frisk kruspersille

2 gulrøtter

2 dl matfløte

Fremgangsmåte

  1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  2. Fres finhakket sjalottløk, gulrot og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og eplemost, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. Dette går fort – ikke la skjellene koke lengre enn de må!
  3. Tilsett fløten og vend om i gryten med en sleiv slik at alle skjellene får blandet seg med kraften i bunnen av gryta.
  4. Server med godt brød eller pommes frites.