Kirkeng skoles båtpizza
Foto: Marius Fiskum
Gjør som elevene ved Kirkeng skole og lag pizza med laks, ananas og bacon som topping. Lag pizzabunnen først, så den får heve mens det andre gjøres klart.
20-40 min
Enkel
Foto: Marius Fiskum
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet
½ boks ananas
1 pakke bacon
150 g ost, revet
Pizzadeig
½ pakke tørrgjær
3 dl vann
1 ts salt
3 ss olje
8 dl hvetemel
Pizzasaus
1 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
1 ss oregano
½ ts salt
¼ ts pepper
Tilbehør
salat
ovnsbakte poteter
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 230 °C.
- Skjær laks og ananas i terninger, og stek bacon lett.
Pizzadeig
- Lag pizzadeigen først ved å blande ut gjæren i lunket vann.
- Ha i salt, olje og halvparten av melet, og bland godt sammen. Tilsett resten av melet og elt til du har en smidig deig.
- La deigen heve til omtrent dobbel størrelse.
- Del deigen i to og kjevle ut 2 ovale emner, og la disse heve i 10 minutter til. Legg deigen over på stekebrett.
Pizzasaus
- Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olje til løken er blank.
- Tilsett hermetiske tomater og oregano, og la tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter, til den har fått en litt tykk konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
- Smør et lag med pizzasaus på pizzabunnene, ha på laks, ananas og bacon.
- Dryss over revet ost og form hver pizza til en båt.
- Stek i stekeovnen i 8-10 minutter.
Server med salat og ovnsbakte poteter.