Skip to main content

Karrisei

Foto: Studio Dreyer+Hensley

En kjempeenkel rett av sei i karrisaus. Sødmen fra epler og fylden fra kokosmelk utfyller hverandre og er en perfekt kombinasjon for barns smaksløker.

 
20 min
Veldig enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

600 g sei
2 gule løk
2 røde epler
2 gulrøtter
1 ts olje
2 ts karri
1 boks kokosmelk (à 400 ml)
½ ts salt
pepper
½ purre
4 porsjoner fullkornsris
eventuelt litt maisenna til jevning

Grafisk ikon av fisk

Tips!

Gul karri kan erstattes med rød eller grønn curry paste for en mer asiatisk smak.

Fremgangsmåte:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skrell og skjær løk, gulrøtter og epler i små terninger. Fres dette mykt og blankt i litt olje i en panne eller kjele. Tilsett karri og kokosmelk og bland godt. La alt få et oppkok.
  3. Skjær fisken i mindre serveringsstykker og legg fisken i den varme sausen. La den få trekke i ca 5 min.
  4. Smak til med salt og pepper. (Jevn med litt maisenna utrørt i litt vann dersom du synes sausen er for tynn.)
  5. Finsnitt purren og ha den over fiskegryten rett før servering.

Server fiskegryten med kokt ris.

Allergener: Fisk