Karrisei
Foto: Studio Dreyer+Hensley
En kjempeenkel rett av sei i karrisaus. Sødmen fra epler og fylden fra kokosmelk utfyller hverandre og er en perfekt kombinasjon for barns smaksløker.
20 min
Veldig enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g sei
2 gule løk
2 røde epler
2 gulrøtter
1 ts olje
2 ts karri
1 boks kokosmelk (à 400 ml)
½ ts salt
pepper
½ purre
4 porsjoner fullkornsris
eventuelt litt maisenna til jevning
Tips!
Gul karri kan erstattes med rød eller grønn curry paste for en mer asiatisk smak.
Fremgangsmåte:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skrell og skjær løk, gulrøtter og epler i små terninger. Fres dette mykt og blankt i litt olje i en panne eller kjele. Tilsett karri og kokosmelk og bland godt. La alt få et oppkok.
- Skjær fisken i mindre serveringsstykker og legg fisken i den varme sausen. La den få trekke i ca 5 min.
- Smak til med salt og pepper. (Jevn med litt maisenna utrørt i litt vann dersom du synes sausen er for tynn.)
- Finsnitt purren og ha den over fiskegryten rett før servering.
Server fiskegryten med kokt ris.
Allergener: Fisk