Hjemmelagde fiskepinner
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g torskefilet
4 ss hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk egg
2 ss lettmelk
1 dl griljermel
3 ss margarin, flytende
Potetmos
5 stk potet
1 dl lettmelk
1 ss margarin, flytende
salt og pepper
Råkost
4 stk gulrot
½ stk sitron
3 ss vann
1 ts sukker
4 ss gressløk
Framgangsmåte
- Fjern skinn og bein om nødvendig, og skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
- Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
- Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
- Ha griljermel i en tredje vid skål.
- Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.
- Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.
- Vend dem til slutt i griljermelet.
- Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
- Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.
Potetmos
- Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
- Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
- Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
- Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
- Smak til med salt og pepper.
Råkost
- Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.
- Press saften av sitron og bland med vann og sukker.
- Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.
- Vask og finhakk gressløk, og dryss over.
Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.
Tips: Du kan bruke andre fiskefileter enn torsk til å lage fiskepinner.
Allergener: Fisk, Gluten (hvete, andre kornsorter i brød), Melk