Hinna skoles rekepizza
Foto: Simen G. Fangel
Denne pizzaen med reker var et av Hinna skoles bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. En ny vri på helgekosen, eller kanskje en ny variant i matboksen?
20 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel
Ingredienser
Porsjoner
200 g reker, uten skall
100 g mozzarella, fersk
½ pakke ruccolasalat
Pizzadeig
250 g hvetemel
½ pakke gjær
½ ts salt
1,5 dl vann
Pizzasaus
1 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk
1 ss oregano
½ ts salt
¼ ts pepper
Tilbehør
salat
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Ha Creme Fraîche, finkuttet hvitløk, oregano, salt og pepper i en skål.
- Bland godt sammen.
- La sausen trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter før bruk.
Pizzadeig
- Bland hvetemel, gjær og salt.
- Tilsett lunkent vann og elt deigen til den blir jevn og smidig.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Ta deigen ut på et melet bord og kjevl deigen tynn.
- Fordel sausen over pizzabunnen og ha på mozzarellaost.
- Stek pizzaen midt i ovnen, i ca 10-15 minutter.
- Ta ut pizzaen og ha over reker og ruccola til slutt.
Server med salat ved siden av.
Allergener: Skalldyr, melk, gluten (hvete).
Tips: Bruk gjerne pizzastein om du ønsker ekstra sprø bunn.