Henningsvær skoles friterte fiskeruller
Foto: Marius Fiskum
Gi torsken en asiatisk vri slik som Henningsvær skole har gjort med denne retten. Den er krydret med chili og ingefær, og servert i vårruller.
20 min
Enkel
Foto: Marius Fiskum
Ingredienser
Porsjoner
500 g torskefilet, uten skinn og bein
½ ts salt
½ ts sitronpepper
1 stk chili, rød
4 cm ingefær, frisk
1 stk purre
3 stk gulrot
16 ark rispapir
1 stk egg
5 dl maisolje
Tilbehør
salat
ris
sweet chilisaus
Framgangsmåte
- Skjær torsken i terninger og dryss med salt og sitronpepper.
- Rens og finhakk chili og ingefær.
- Vask og rens purre og gulrot, og skjær purre i tynne skiver og gulrot i tynne strimler.
- Bland fisken, chili, ingefær, chili og gulrot.
- Ha fyll i midten av et rispapir, brett inn de motgående hjørnene og rull vårrullen sammen.
- Lim sammen kanten av vårrullen med pisket egg.
- Varm maisoljen i en tykkbunnet kasserolle, og friter fiskerullene til de har fått en gylden farge og er blitt sprø. Vær forsiktig med den varme oljen.
- Legg fiskerullene på et fat med tørkepapir etter steking for å ta vekk overflødig olje.
Server fiskerullene med salat, ris og sweet chilisaus eller soyasaus.