Gryte med torsk og grønnsaker
Foto: Synøve Dreyer

Gryte med torsk og grønnsaker

Denne torskegryten kan du like godt lage litt ekstra av, for appetitten vil garantert stige etter hvert som duftene fra torsken og grønnsakene sprer seg i huset.

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i porsjonsstykker.
  • Rens og skjær paprika i strimler, gulrot i skiver, selleri i staver og brokkoli i buketter.
  • Surr alle grønnsakene i olje i 1-2 minutter.
  • Tilsett vann og fiskebuljong, og kok opp.
  • Rør inn maisennajevner, sitronsaft, timian og kajennepepper, og kok opp.
  • Legg i fisk og laurbærblad, legg på lokk og la retten trekke på svak varme til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Server torskegryten med byggris ved siden av.

 

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
800 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk paprika
2 stk gulrot
1 skive sellerirot
½ stk brokkoli
1 ss olje
4 dl vann
1 terning fiskebuljong
1 ss maisennajevner, lys
1 ss sitronsaft
1 kvist timian, frisk
¼ ts kajennepepper
1 stk laurbærblad

Tilbehør
byggris