Gryte med torsk og grønnsaker
Foto: Synøve Dreyer
Denne torskegryten kan du like godt lage litt ekstra av, for appetitten vil garantert stige etter hvert som duftene fra torsken og grønnsakene sprer seg i huset.
20 min
Enkel
Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
Porsjoner
800 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk paprika
2 stk gulrot
1 skive sellerirot
½ stk brokkoli
1 ss olje
4 dl vann
1 terning fiskebuljong
1 ss maisennajevner, lys
1 ss sitronsaft
1 kvist timian, frisk
¼ ts kajennepepper
1 stk laurbærblad
Tilbehør
byggris
Framgangsmåte
- Skjær fisken i porsjonsstykker.
- Rens og skjær paprika i strimler, gulrot i skiver, selleri i staver og brokkoli i buketter.
- Surr alle grønnsakene i olje i 1-2 minutter.
- Tilsett vann og fiskebuljong, og kok opp.
- Rør inn maisennajevner, sitronsaft, timian og kajennepepper, og kok opp.
- Legg i fisk og laurbærblad, legg på lokk og la retten trekke på svak varme til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.
Server torskegryten med byggris ved siden av.
Allergener: Fisk, selleri, gluten (bygg). *Buljong kan inneholde fisk, gluten og kan ha spor av gluten, egg, fisk, soyabønner, melk, selleri.