Grove seikaker med kålsalat
Seikaker i burgerbrød med kålsalat er noe som vil falle i smak hos hele familien. Seikakene kan dere variere med å bruke forskjellige krydder i farsen.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
500 g seifilet, uten skinn og bein
1,5 ts salt
1,5 dl melk
1 ss potetmel
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende
Kålsalat
¼ stk hodekål
1 stk gulrot
1,5 dl lettrømme
1 ts sukker
1 ss sitronsaft
kajennepepper
Tilbehør
4 stk burgerbrød, grove
½ stk paprika, gul
½ stk paprika, grønn
ruccolasalat
Framgangsmåte
- Del fiskefileten i biter og ha den i foodprosessoren.
- Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
- Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
- Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder.
- Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
- Form store flate kaker og stek dem i flytende margarin, ca. 2-3 minutter på hver side.
Kålsalat
- Vask, rens og riv hodekål og gulrot.
- Rør sammen en dressing av lettrømme, sukker, sitronsaft og smak til med litt kajennepepper.
- Bland dressingen godt sammen med revet kål og gulrot.
Tilbehør
- Varm burgerbrød etter anvisning på pakken.
- Vask, rens og skjær paprika i tynne strimler.
- Vask og rens ruccolasalaten.
Server seiburgere i burgerbrød med kålsalat, paprika og ruccolasalat.
Allergener: Fisk, Melk, *Burgerbrød kan inneholde melk, egg, gluten (hvete, rug etc.), soya, sesamfrø.