Skip to main content

Grove seikaker med kålsalat

Seikaker i burgerbrød med kålsalat er noe som vil falle i smak hos hele familien. Seikakene kan dere variere med å bruke forskjellige krydder i farsen.

20 min
Enkel

Ingredienser

500 g seifilet, uten skinn og bein
1,5 ts salt
1,5 dl melk
1 ss potetmel
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende

Kålsalat
¼ stk hodekål
1 stk gulrot
1,5 dl lettrømme
1 ts sukker
1 ss sitronsaft
kajennepepper

Tilbehør
4 stk burgerbrød, grove
½ stk paprika, gul
½ stk paprika, grønn
ruccolasalat

Framgangsmåte

  1. Del fiskefileten i biter og ha den i foodprosessoren.
  2. Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
  3. Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
  4. Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder.
  5. Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  6. Form store flate kaker og stek dem i flytende margarin, ca. 2-3 minutter på hver side.

Kålsalat

  1. Vask, rens og riv hodekål og gulrot.
  2. Rør sammen en dressing av lettrømme, sukker, sitronsaft og smak til med litt kajennepepper.
  3. Bland dressingen godt sammen med revet kål og gulrot.

Tilbehør

  1. Varm burgerbrød etter anvisning på pakken.
  2. Vask, rens og skjær paprika i tynne strimler.
  3. Vask og rens ruccolasalaten.

Server seiburgere i burgerbrød med kålsalat, paprika og ruccolasalat.

Allergener: Fisk, Melk, *Burgerbrød kan inneholde melk, egg, gluten (hvete, rug etc.), soya, sesamfrø.