Grove seikaker med kålsalat

Grove seikaker med kålsalat

Seikaker i burgerbrød med kålsalat er noe som vil falle i smak hos hele familien. Seikakene kan dere variere med å bruke forskjellige krydder i farsen.

Framgangsmåte

  • Del fiskefileten i biter og ha den i foodprosessoren.
  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
  • Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
  • Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder.
  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  • Form store flate kaker og stek dem i flytende margarin, ca. 2-3 minutter på hver side.

Kålsalat

  • Vask, rens og riv hodekål og gulrot.
  • Rør sammen en dressing av lettrømme, sukker, sitronsaft og smak til med litt kajennepepper.
  • Bland dressingen godt sammen med revet kål og gulrot.

Tilbehør

  • Varm burgerbrød etter anvisning på pakken.
  • Vask, rens og skjær paprika i tynne strimler.
  • Vask og rens ruccolasalaten.

Server seiburgere i burgerbrød med kålsalat, paprika og ruccolasalat.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
500 g seifilet, uten skinn og bein
1,5 ts salt
1,5 dl melk
1 ss potetmel
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende

Kålsalat
¼ stk hodekål
1 stk gulrot
1,5 dl lettrømme
1 ts sukker
1 ss sitronsaft
kajennepepper

Tilbehør
4 stk burgerbrød, grove
½ stk paprika, gul
½ stk paprika, grønn
ruccolasalat