Skip to main content

Grillspyd med laks og tzatziki

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Grillspyd er lett å lage og kan varieres på mange måter. I denne oppskriften bruker vi sesamfrø på laksen, som gjør den ekstra smakfull.

20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g laksefilet
1 ts spisskummen, malt
½ ts chilipulver
½ ts salt
4 ss sesamfrø
4-6 stk grillspyd av tre
olje til steking

Tzatziki
1 stk agurk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje, kaldpresset
2 dl gresk yoghurt, naturell
salt og pepper
sukker
limesaft

Rotgrønnsaker
½ stk søtpotet
2 stk persillerot
4 stk mandelpotet
1 stk rødbet
2 ss olje
salt
timian

Framgangsmåte

  1. Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig. Del fisken i store terninger. Dryss på krydder, salt og sesamfrø. Tre 4-5 lakseterninger på hvert spyd. Tilpass spydenes lengde til stekepannen din.
  2. Skrell agurk, del på langs, ta ut frøene med en skje og riv grovt på et rivjern.
  3. Dryss litt salt over og la hvile i 15 minutter før du presser ut mesteparten av væsken.
  4. Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien.
  5. Smak til med salt og pepper, sukker og litt limesaft.

Ovnsbakte rotgrønnsaker

  1. Sett stekeovnen på 180°C varmluft.
  2. Vask og skrell grønnsaker og del i tynne staver. Skyll i vann og tørk godt. Grønnsakene må være helt tørre før de stekes, for at de skal få en sprø konsistens.
  3. Ha grønnsakene i en tynn plastpose, bland godt med olje, salt og timian.
  4. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Stek grønnsakene i 10-15 minutter, alt etter tykkelsen. Pass på at de ikke svis.
  5. Stek lakseterningene raskt i olje i en varm stekepanne. 

Server laksespyd med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki.

Allergener: Fisk, melk, sesam.
Tips: Laksespydene kan også grilles. Pensle dem da med olje før de legges på grillen.