Grillspyd med laks og tzatziki
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Grillspyd er lett å lage og kan varieres på mange måter. I denne oppskriften bruker vi sesamfrø på laksen, som gjør den ekstra smakfull.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g laksefilet
1 ts spisskummen, malt
½ ts chilipulver
½ ts salt
4 ss sesamfrø
4-6 stk grillspyd av tre
olje til steking
Tzatziki
1 stk agurk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje, kaldpresset
2 dl gresk yoghurt, naturell
salt og pepper
sukker
limesaft
Rotgrønnsaker
½ stk søtpotet
2 stk persillerot
4 stk mandelpotet
1 stk rødbet
2 ss olje
salt
timian
Framgangsmåte
- Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig. Del fisken i store terninger. Dryss på krydder, salt og sesamfrø. Tre 4-5 lakseterninger på hvert spyd. Tilpass spydenes lengde til stekepannen din.
- Skrell agurk, del på langs, ta ut frøene med en skje og riv grovt på et rivjern.
- Dryss litt salt over og la hvile i 15 minutter før du presser ut mesteparten av væsken.
- Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien.
- Smak til med salt og pepper, sukker og litt limesaft.
Ovnsbakte rotgrønnsaker
- Sett stekeovnen på 180°C varmluft.
- Vask og skrell grønnsaker og del i tynne staver. Skyll i vann og tørk godt. Grønnsakene må være helt tørre før de stekes, for at de skal få en sprø konsistens.
- Ha grønnsakene i en tynn plastpose, bland godt med olje, salt og timian.
- Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Stek grønnsakene i 10-15 minutter, alt etter tykkelsen. Pass på at de ikke svis.
- Stek lakseterningene raskt i olje i en varm stekepanne.
Server laksespyd med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki.
Allergener: Fisk, melk, sesam.
Tips: Laksespydene kan også grilles. Pensle dem da med olje før de legges på grillen.