Greverud skoles laks med bacon og chips
Foto: Simen G. Fangel
Elevene ved Greverud skole bidro med denne oppskriften til Kokkesprell. Den viser stor originalitet i sammensetning av smaker og tilbehør. Prøv den - og du får en ny opplevelse av sjømat!
Foto: Simen G. Fangel
Ingredienser
Porsjoner
For 4 porsjoner (familie):
500 g laksefilet, uten skinn og bein
8 skiver bacon
pepper
olje
Potetchips
6 stk potet
7 dl frityrolje
1 stk maiskolbe
smør
salt og pepper
Tilbehør
lettrømme
salat
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 175 °C.
- Del maiskolben på langs, deretter på tvers slik at det blir fire deler.
- Legg maiskolbene på bakepapir på stekebrett.
- Ha smørklatter på maiskolbene og dryss på litt salt og pepper.
- Stekes ca. 15 minutter eller til de er myke.
Potetchips
- Vask, skrell og kutt potetene i løvtynne skiver. Legg potetskivene i kaldt vann.
- Tørk potetskivene godt med kjøkkenpapir, før du har dem oppi den varme oljen.
- Legg potetskivene i oljen, litt om gangen.
- Potetskivene skal være sprø og gylne, legg på kjøkkenpapir for avrenning.
Laks med bacon
- Skjær laksen i serveringsstykker.
- Snurr to baconskiver rundt hver laksestykke.
- Dryss på pepper etter smak.
- Varm oljen i en stekepanne.
- Stek laksen til den er gjennomstekt.
Server straks.
Allergener: Fisk, melk.