Skip to main content

Flambert nigiri sushi med laks

En moderne vri på den klassiske nigiri sushi. Flambering av laksen fremhever enda flere smaker som fisken har å by på.

20-40 min
Enkel

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn og bein
1,5 ss sukker
1 ts salt
0,5 dl riseddik
8 dl sushiris
2 ts wasabi
1 vårløk
Flamberer/gassbrenner

Tilbehør
soyasaus, saltredusert
wasabi
ingefær, syltet
chilimajones hvis ønskelig

Framgangsmåte

  1. Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  2. Avkjøl marinaden før bruk.
  3. Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  4. Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
  5. Avkjøl risen i romtemperatur.
  6. Skjær vårløk i tynne ringer
  7. Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, deretter skjærer du fisken i 2-3 mm tynne skiver på skrå.
  8. Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  9. Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
  10. Legg en skive laks over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at fisken og risen fester seg til hverandre.
  11. Bruk en flamberer/gassbrenner til å flambere laksen slik du liker den.


Legg litt vårløk på toppen av sushibitene, og server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.


Allergener:
 Fisk, *Wasabi har ulikt innhold, kan inneholde spor av sennep, melk, soya, svoveldioksid eller sulfitter. Soyasaus inneholder soya og gluten. Majones kan inneholde egg, sennep og svoveldioksid eller sulfitter.