Flambert nigiri sushi med laks
En moderne vri på den klassiske nigiri sushi. Flambering av laksen fremhever enda flere smaker som fisken har å by på.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g laksefilet, uten skinn og bein
1,5 ss sukker
1 ts salt
0,5 dl riseddik
8 dl sushiris
2 ts wasabi
1 vårløk
Flamberer/gassbrenner
Tilbehør
soyasaus, saltredusert
wasabi
ingefær, syltet
chilimajones hvis ønskelig
Framgangsmåte
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Skjær vårløk i tynne ringer
- Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, deretter skjærer du fisken i 2-3 mm tynne skiver på skrå.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
- Legg en skive laks over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at fisken og risen fester seg til hverandre.
- Bruk en flamberer/gassbrenner til å flambere laksen slik du liker den.
Legg litt vårløk på toppen av sushibitene, og server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
Allergener: Fisk, *Wasabi har ulikt innhold, kan inneholde spor av sennep, melk, soya, svoveldioksid eller sulfitter. Soyasaus inneholder soya og gluten. Majones kan inneholde egg, sennep og svoveldioksid eller sulfitter.