Fiskesuppe med torsk og reker
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Denne suppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker oppskrift med god smak.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
300 g torskefilet, uten skinn og bein
200 g reker, uten skall
2 stk potet
1 stk løk
1 stk gulrot
1 ss olje
1 terning fiskebuljong
5 dl vann
2 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss dill, frisk
Framgangsmåte
- Skjær torsken i terninger.
- Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
- Rens og finhakk løk.
- Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
- Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
- Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
- La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
- Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
- Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
- Varm opp suppen og tilsett reker.
Server suppen rykende varm med dill drysset over.
Tips: Du kan bytte ut torsk med sei i denne oppskriften.
Allergener: Fisk, Skalldyr, *Buljong kan inneholde spor av gluten (bygg), egg, fisk, soyabønner, melk, selleri.