Fiskesuppe med tomater
Lag en smakfull fiskesuppe med tomater neste gang du skal på tur med barna. Denne oppskriften kan tilberedes på bål, stormkjøkken eller gassbrenner.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
For 4 porsjoner (familie):
200 g torskefilet, uten skinn og bein
100 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g reker, uten skall
½ stk løk
1 fedd hvitløk
¼ stk purre
2 ss olje
1 ss tomatpuré
8 -12 dl vann
1 terning kyllingbuljong
1 pakke hermetiske tomater
oregano
basilikum, frisk
salt og pepper
Framgangsmåte
- Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
- Vask, rens og finhakk løk og hvitløk.
- Vask, rens og skjær purreløken i tynne ringer.
- Varm oljen i en kjele. Surr løk og hvitløk til den er myk, og tilsett purreløk og tomatpuré.
- Ha i vann, buljong og tomater. La det koke i 5 minutter.
- Tilsett fisken. Kok opp og la det trekke i 3–5 minutter.
- Tilsett reker, og smak til med urter, litt salt og pepper.
Server straks.
Allergener: Fisk, Skalldyr
(Obs! Buljong kan inneholde spor av gluten, egg, fisk, soyabønner, melk, selleri).