Fiskerjentas pai
Denne spennende oppskriften på fiskerjentas pai er Mosterøy skoles bidrag til Kokkesprell 2020.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
300 g klippfisk, skinn og benfri, og ferdig utvannet
8 store poteter
3 dl Hel melk
100 g margarin
1 hvitløkfedd
6 tomater eller 1 boks tomat
1 løk
1 ss oregano
1 ts sukker
½ ts salt
150 g frosne erter
400 g ferske reker med skall
200 g revet gul ost
Fremgangsmåte:
- Skrell potetene og del de i fire biter. Ha de i en kjele med melk, margarin og hvitløk. Kok til potetene er møre og mos med en potetstamper eller stavmikser. Vend inn frosne erter.
- Kok klippfisk til den flaker seg. La den renne godt av seg og vend den så inn i potetmosen.
- Hakk opp tomater og kok dem inn med raspet løk og oregano. Smak til med sukker (sødmen må matche den salte klippfisken). Rens rekene og ha de i tomatsausen.
- Denne retten kan has i porsjonsskåler eller ildfast form. Tomatsaus nederst og potetmos øverst. Ha litt revet ost på toppen og gratinèr i stekeovn i ved 200 grader i ca 10 min.