Fiskegryte med laks og grønnsaker
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Fiskegryte med laks og grønnsaker

Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  • Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.
  • Vask, rens og del brokkoli i små buketter.
  • Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.
  • Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.
  • Tilsett vann og fiskebuljong.
  • Kok til grønnsakene er så vidt møre.
  • Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.
  • Finhakk persille og dryss over før servering.

Server gryten med brød ved siden av.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
4 stk potet
2 stk gulrot
4 stk vårløk
½ stk brokkoli
2 ss margarin, flytende
10 dl vann
2 terninger fiskebuljong
2 dl matfløte
1 ts maisennajevner, lys
½ ts salt
¼ ts pepper
1 kvist persille, frisk

Tilbehør
brød