Skip to main content

Fiskegryte med laks og grønnsaker

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
4 stk potet
2 stk gulrot
4 stk vårløk
½ stk brokkoli
2 ss margarin, flytende
10 dl vann
2 terninger fiskebuljong
2 dl matfløte
1 ts maisennajevner, lys
½ ts salt
¼ ts pepper
1 kvist persille, frisk

Tilbehør
brød

Framgangsmåte

  1. Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
  2. Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  3. Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.
  4. Vask, rens og del brokkoli i små buketter.
  5. Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.
  6. Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.
  7. Tilsett vann og fiskebuljong.
  8. Kok til grønnsakene er så vidt møre.
  9. Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.
  12. Finhakk persille og dryss over før servering.

Server gryten med brød ved siden av.

Allergener: Fisk, Melk, Gluten (meltype avh. av brød/flatbrød) *Fiskebuljong kan inneholde fisk, gluten (bygg), egg, soyabønner, melk, selleri